Περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων

Περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων

Αρ. Πρωτ. 7551/09.12.2010

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Η σκληρή, ανάλγητη και ανηλεής πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται χωρίς τελειωμό. Μετά τους μισθωτούς, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, σειρά έχουν οι πολύτεκνοι. Η προαναγγελλόμενη  απόφαση της Κυβέρνησης να κόψει τα πολυτεκνικά επιδόματα στις οικογένειες που έχουν συνολικό  ετήσιο εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, αποτελεί μια κατάφωρη αδικία για τους πολύτεκνους, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει. Η οικονομία της χώρας μας και η ανάπτυξη, δεν επέρχονται με την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, που αντιστοιχούν σε 350 ευρώ το δίμηνο. Επιτυγχάνεται με άλλους τρόπους, τους οποίους έχει περιγράψει αναλυτικά και σε βάθος η Νέα Δημοκρατία και όχι με λεηλασία σε βάρος των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Το πολυτεκνικό επίδομα δεν είναι οικονομικό κίνητρο, αλλά αποτελεί έμπρακτη, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος, «ειδική φροντίδα» προς τους πολυτέκνους. Επομένως, αντί να επιδείξει η Κυβέρνηση την απαιτούμενη ευαισθησία  και την εύνοιά της απέναντι σε αυτή την κοινωνική ομάδα, τους αντιμετωπίζει με σκληρότητα, θεωρώντας ότι η περικοπή του επιδόματός τους θα επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται πραγματικά η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προχωρήσει στην περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, που αποτελούν το μοναδικό είδος ενίσχυσης των πολυτέκνων, τη στιγμή μάλιστα που όλοι αναγνωρίζουν το τεράστιο Εθνικό  πρόβλημα της αρνητικής  δημογραφικής εξέλιξης του Ελληνικού πληθυσμού;